TOYOTA UNLOCKED

We'll help you get back on the move

Από την Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, όλοι μας οι εκθεσιακοί χώροι ανά το Παγκύπριο βρίσκονται στην διάθεση σας, και παραμένουμε δεσμευμένοι να παρέχουμε την υποστήριξη που χρειάζεστε καθώς η Κύπρος κάνει ‘Unlock’, επιστρέφοντας σταδιακά στην κανονικότητα.

Το κάνουμε με την ίδια προσοχή και σύνεση, όπως σε κάθε αυτοκίνητο μας που βγαίνει από την γραμμή παραγωγής, αναζητώντας και επιδιώκοντας συνεχή βελτίωση - για την ασφάλεια όλων μας....

Μερικά απλά αλλά σημαντικά μέτρα πρόληψης αρκούν για να διαφυλάξουμε τη σχέση εμπιστοσύνης που τόσα χρόνια χτίζουμε μαζί σας. 


Για αυτό και δημιουργούμε συνθήκες ασφαλείας:

Τηρώντας τα παρακάτω μέτρα:

Χρησιμοποιούμε τον Ιαπωνικό παραδοσιακό τρόπο χαιρετισμού, την υπόκλιση (bow), αντικαθιστώντας την χειραψία. 

Ειδικά σημεία απολύμανσης σε όλα τα σημεία εξυπηρέτησης πελατών 

Χρήση ειδικών προστατευτικών θυρίδων σε ταμεία και πάγκους εξυπηρέτησης 

• Αυστηρή τήρηση των
κανόνων αποστασιοποίησης
 
• Καθημερινή και τακτική απολύμανση / καθαρισμός κάθε οχήματος (εκθεσιακού – Test Drive) πριν και μετά από κάθε χρήση 

• Στα συνεργεία μας τοποθετούμε ειδικά καλύμματα σε καίρια σημεία επαφής κατά την εργασία, παραλαβή και παράδοση οχήματος, ενώ όλα τα οχήματα απολυμαίνονται πριν την παράδοση στον πελάτη.

Αποκλειστική χρήση γαντιών μίας χρήσης κατά τη διάρκεια κάθε εργασίας 

Αποκλειστική χρήση μασκών προσώπου από το προσωπικό της εταιρείας που έρχεται σε επαφή με πελάτες  
 
Τακτική καθημερινή απολύμανση κάθε επιφάνειας εργασίας, σημείων επαφής και κοινόχρηστων χώρων 

• Ελαχιστοποίηση επαφών και χρήση ψηφιακών μέσων για κάθε συναλλαγή


 
 

2 people in Toyota showroom
sales consultants shows Toyota C-HR to a customer through a video call

Πλέον, όλες μας οι υπηρεσίες είναι στην διάθεσή σας:

/
/

Συχνές Ερωτήσεις

Δεν χρησιμοποιώ συχνά το αυτοκίνητό μου την παρούσα στιγμή. Τι πρέπει να κάνω για να διατηρήσω τη μπαταρία σε καλή κατάσταση;

i. Αναφορικά με τα συμβατικά μας οχήματα, υπάρχουν δύο τρόποι μακροχρόνιας στάθμευσης: 

a. Πρέπει να εκκινείτε το όχημά σας κάθε εβδομάδα για 20 λεπτά χωρίς να χρειάζεται να το οδηγήσετε. Παρακαλούμε όπως βεβαιωθείτε πώς όλα τα φώτα και τα ηλεκτρικές λειτουργίες του οχήματος είναι απενεργοποιημένες. 

ή

b. Ο αρνητικός πόλος της μπαταρίας πρέπει να αφαιρεθεί. Η μπαταρία ενδέχεται να χρειαστεί να φορτιστεί ανάλογα με την περίοδο και την κατάσταση κατά την περίοδο στάθμευσης, όταν το όχημα θα εξέλθει της μακρόχρονης στάθμευσης.*

ii. Αναφορικά με τα υβριδικά μας οχήματα: 

a. Για να αποφύγετε την υπερβολική αποφόρτιση της συμβατικής μπαταρίας σας, φορτίζετε την μπαταρία τουλάχιστον μια φορά ανά δύο εβδομάδες ενεργοποιώντας το υβριδικό σύστημα για 20 λεπτά με όλα τα φώτα και ηλεκτρικές λειτουργίες απενεργοποιημένες.  


ή 

b. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποσυνδέσετε τον αρνητικό πόλο της βοηθητικής μπαταρίας.
Όσον αφορά την μπαταρία του υβριδικού οχήματος, φορτίζετε την μπαταρία τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο μήνες ξεκινώντας το υβριδικό σύστημα για περίπου 30 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι η φωτεινή ένδειξη "ready" είναι αναμμένη και όλα τα φώτα και τα ηλεκτρικές λειτουργίες είναι απενεργοποιημένες.. Όπως και με τη βοηθητική φόρτιση της μπαταρίας, δεν είναι απαραίτητο να οδηγείτε το όχημα.

Σημειώστε πως όλες οι αποθηκευμένες μνήμες (μνήμη καθισμάτων, ραδιοφωνικοί σταθμοί, ρολόι κ.λπ.) θα χαθούν, οπότε θα χρειαστεί επανεισαγωγή κατά την επανασύνδεση της μπαταρίας.

Το αυτοκίνητό μου είναι σχεδόν εκτός εγγύησης. Μπορώ να εξακολουθήσω να το επισκευάζω κάτω από την εγγύηση όταν το συνεργείο λειτουργήσει ξανά;

Σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία μας (που συνεχίζουν ακόμη την κανονική λειτουργία τους) για τις όποιες ανησυχίες έχετε. Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε πως στο προσεχές μέλλον σκοπεύουμε να υιοθετήσουμε ένα πιο ευέλικτο πρόγραμμα αναφορικά με την παροχή υπηρεσιών συντήρησης και ζητημάτων εγγύησης.

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω αναφορικά με το ατύχημα που είχα;

Σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία μας (που συνεχίζουν ακόμη την κανονική λειτουργία τους) αναφορικά με το ατύχημά σας ή και για την παράδοση του οχήματός σας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ανοίγουμε τα συνεργεία μας για την ασφαλή αποθήκευση και διατήρηση των οχημάτων σας, και πως θα ξεκινήσουμε τον απαραίτητο συντονισμό με την ασφαλιστική εταιρεία καθώς και με την επιδιόρθωση των οχημάτων σας μετά την περίοδο προσωρινής μας αναστολής.

Χάλασε το αυτοκίνητό μου. Μπορείτε να το επισκευάσετε;

Σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία μας (που συνεχίζουν ακόμη την κανονική λειτουργία τους) για να κλείσετε ένα ραντεβού επισκευής.

Εξέφρασα ένα παράπονο το οποίο ήταν υπό εξέταση από την ομάδα σας. Ποιο είναι το επόμενο βήμα;

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας κανονικά. Επίσης θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε πως εργαζόμαστε με μειωμένο αριθμό προσωπικού που ίσως έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην ανταπόκριση των αιτημάτων σας, οπότε παρακαλούμε όπως ληφθεί υπόψιν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Απολογούμαστε για τυχών ταλαιπωρία που ενδεχομένως να προκληθεί.

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με την Toyota;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ομάδα Πελατειακών Σχέσεων μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο customer.services@toyota-cyprus.com.

Το όχημά μου βρίσκεται ακόμα στο συνεργείο, το οποίο είναι πλέον κλειστό. Θα μου το επιστρέψετε ή θα μου δώσετε όχημα αντικατάστασης;

Σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να κανονιστεί η επιστροφή του οχήματός σας.

Πώς μπορείτε να μου διασφαλίσετε πως το όχημα μου είναι ασφαλές και απολυμασμένο, έστω και αν κάποια ανταλλακτικά εισήχθησαν από μολυσμένες περιοχές/χώρες;

Θα θέλαμε να επισημάνουμε πως ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες απολύμανσης της Toyota σε όλα τα μας τα συνεργεία μας.

Μια προειδοποιητική λυχνία αναβοσβήνει στο ταμπλό μου. Πώς μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημά μου;

Σας συνιστούμε όπως πρώτα ανατρέξετε στο τυπωμένο Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη που έχετε στη κατοχή σας (επίσης μπορείτε να βρείτε ψηφιακό αντίγραφο του εγχειριδίου σας μέσω της ιστοσελίδας μας), προτού επικοινωνήσετε με τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία μας (που συνεχίζουν ακόμη την κανονική λειτουργία τους) για την επίλυση του προβλήματός σας.

Έχω παραγγείλει ένα καινούριο όχημα που επρόκειτο να παραδοθεί. Πότε θα παραλάβω το όχημά μου;

Λόγω της ταχείας κλιμάκωσης της εξάπλωσης του ιού COVID-19, οι περισσότερες μονάδες συναρμολόγησης της Toyota ανά το παγκόσμιο έχουν προσωρινά αναστείλει τις δραστηριότητές τους. Στο παρόν στάδιο, δυστυχώς δεν ήμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε επ’ ακριβώς πότε θα συνεχιστεί η παραγωγή ή πότε θα παραδοθεί το όχημά σας. Απολογούμαστε για τυχών ταλαιπωρία που ενδεχομένως να προκλήθηκε, αλλά η προστασία της υγείας των πελατών, του προσωπικού και των συνεργατών μας είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για εμάς. 
Να είστε βέβαιοι πως ο αντιπρόσωπος της Toyota θα επικοινωνήσει μαζί σας όταν θα ξαναρχίσουν κανονικά οι λειτουργίες μας. Εάν δεν είστε βέβαιοι, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τον αντιπρόσωπο σας για περεταίρω διευκρινίσεις.

Έχω παραγγείλει ένα ανταλλακτικό που επρόκειτο να παραδοθεί. Πότε θα είμαι σε θέση να παραλάβω το ανταλλακτικό μου;

Σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία μας (που συνεχίζουν ακόμη την κανονική λειτουργία τους) για τις όποιες ανησυχίες έχετε.

Έχω κλείσει ραντεβού για συντήρηση ρουτίνας, αλλά το συνεργείο μου είναι κλειστό. Τi πρέπει να κάνω;

Σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία μας (που συνεχίζουν ακόμη την κανονική λειτουργία τους) για τις ανάγκες συντήρησής σας.

As Toyota Unlocks, we are open and as committed as ever to providing you the support you need to get you back up to speed. We’re doing this with the same care and attention we give every car that rolls off our assembly lines; looking for continuous improvement – for the safety of everyone...

So we've unlocked a variety of ways to protect both our colleagues and customers wishing to maintain, service or purchase a vehicle.

These are:

We avoid physical contact when greeting. We will be greeting you with a bow.

• Dedicated disinfection points  at the entrance of all our buildings

Social distancing measures in all our premises, showrooms and after sales centres

• We encourage all our guests to use gloves and face masks

• Our After Sales is taking all necessary measures, including
    - the use of gloves and face masks,
    - the installation of special covers at key points of contact during work, receipt and delivery of a vehicle, as well as
    - deep clean and disinfect customer vehicles before delivery.

Daily deep clean and disinfection of all customer service areas

• We encourage all customers to use contactless payment methods.

• We encourage more online interactions with our customers, such as visiting our website, social media or contacting us via phone

2 people in Toyota showroom
sales consultants shows Toyota C-HR to a customer through a video call

All our services are at your disposal:

/
/

Frequently Asked Questions from Customers

I’m not using my car at the moment. What do I need to do to keep the battery functioning?

i. For our conventional vehicles there are two ways to store your vehicle. 
a. The vehicle should be started every week for 20 minutes without the need to drive the vehicle but make sure all lights and electrical accessories are off. 
Or 

b. The negative terminal of the battery should be removed. The battery might need charging depending on period and condition stored when the vehicle will be brought out of storage.
ii. For our hybrid vehicles: 
a. To prevent excessive auxiliary battery drainage, charge the battery at least once every two weeks by powering on the hybrid system for 20 minutes with all lights and electrical accessories are turned off. 
Or 
b. As an alternative, you may disconnect the negative terminal of the auxiliary battery. *

For the hybrid vehicle battery, charge the battery at least once every two months by starting the hybrid system for about 30 minutes. Check that the "ready" light is on and all lights and electrical accessories are off. As with the auxiliary battery charging, it is not necessary to drive the vehicle. 

*Note all stored memory (memory seats, clock radio stations etc..) will be lost, so reinitialization will be needed when re-connecting the battery.

My car is almost over the warranty period. Can I still have repairs under warranty after my Retailer opens again?

We recommend you contact your preferred authorised workshop (still contactable) to discuss your concern. We would like to reassure you that for the foreseeable future we intend to take a flexible and sympathetic approach to any service schedule or warranty issues.

How can I report my accident?

We recommend you contact your preferred authorised workshop (still contactable) to report your accident and deliver your vehicle to us. We open our workshops to store and keep vehicle safe and we will start the necessary coordination with insurance company and works after the temporary suspension period.

My car broke down. Can you repair it?

We recommend you contact your preferred authorised workshop (still contactable) to arrange a repair appointment.

I had an outstanding complaint which was being handled. What will happen next?

We will continue to support our customers although with emergency staff. Please bear with us during this difficult period.

How can I reach Toyota?

You can contact our Customer Relation team at Customer.services@toyota-cyprus.com.

My vehicle is still at the Retailer, which is now closed. Will you return it to me or will you give me a replacement vehicle?

We recommend you contact us to arrange the return of your vehicle.

How can you reassure me that my vehicle is safe and sanitised, even if some parts were imported from infected areas?

We are following Toyota’s sanitising instructions in all our operating workshops.

A warning light is flashing on my dashboard. How can this be solved?

We recommend you visit your Owners Manual (printed or digital copy through our website) at first, before contacting preferred authorised workshop (still contactable) to discuss your concern.

I ordered a new vehicle that was going to be delivered. Can I still get my vehicle?

Due to the on-going Coronavirus outbreak, we have had to cease production at a number of our manufacturing facilities globally in the interest of the health and well-being of our employees. At this stage, we cannot confirm when production will resume or when your car will be delivered. This is not a decision we have taken lightly, and we are very sorry for any inconvenience or disappointment caused.  Please be assured that your Toyota dealer will contact you when normal business operations resume.  If not sure, we recommend you contact your preferred dealer for clarifications.

I ordered a part that was going to be delivered. Can I still get my part?

We recommend you contact your preferred authorised workshop and parts counter (still contactable) to discuss your concern.

My car is due for regular Maintenance but the Retailer is closed. What should I do?

We recommend you contact your preferred authorised workshop (still contactable) to discuss your maintenance needs.

More about

Pasive Safety Pasive Safety Toyota Relax Toyota Relax Toyota Relax. Breeze through the year with 12 months extra warranty every time you service your Toyota with us, up to 10 years vehicle age. The story of FOUR The story of FOUR Find out more about the heritage of GT-FOUR. BORN TO PUSH LIMITS BORN TO PUSH LIMITS The Dakar Rally is about more than speed; quality, durability and reliability are vital. Discover more about TOYOTA GAZOO Racing’s participation in the legendary rally.